DOM ZDRAVLJA  LJUBUŠKI
DR. ANTE VUKŠIĆA 3
88320 LJUBUŠKI

Ljubuški, 13. ožujka 2020. god.

SVIM  MEDIJIMA

VAŽNA OBAVIJEST

        

Sukladno naredbama Kriznog stožera Ministarstva zdravstva FBiH i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva ŽZH u Domu zdravlja Ljubuški se OD PETKA 13. OŽUJKA 2020. GODINE DO DALJNJEG, na preglede i dijagnostičke pretrage po svim službama primaju samo HITNI BOLESNICI.                                                                                            

Svi naručeni bolesnici će telefonski biti obaviješteni o otkazivanju termina za preglede i dijagnostičke pretrage zbog novonastale situacije te Vas i ovim putem molimo za razumijevanje.                                                                                                                                                         

Naglasak i dalje ostaje na prevenciji širenja infekcije novim corona virusom (COVID-19) i na TELEFONSKOM KONTAKTU svih osoba koje su boravili na sumnjivim područjima sa svojim obiteljskim liječnikom, koordinacija sa sanitarnim inspektorom, Zavodom za javno zdravstvo i nadležnim epidemiologom, kako bi se nad takvim osobama proveo zdravstveni nadzor u trajanju od 14 dana, a po pojavi simptoma, u najkraćem mogućem roku, provedu i druge propisane mjere.                                                               

 

Za sve ostale akutno bolesne osobe se preporučuje telefonski kontakt sa nadležnim liječnikom i u dogovoru s njim odluka o daljnim postupcima. Ukoliko bude potreban pregled takvog bolesnika, biti će određeno vrijeme pregleda, da se izbjegne zadržavanje u čekaonicama. Slične procedure bi trebalo ispoštovati za hitne radiološke i laboratorijske pretrage.

Onkološki bolesnici se moraju primati na svim službama bez ograničenja uz minimalno zadržavanje na svim punktovima.

Redovite kontrole laboratorijskih nalaza, termini kod logopeda, psihologa, defektologa, fizikalne terapije, mamografski i ostali preventivni pregledi, sve nehitne dijagnostičke pretrage na Odjelu radiologije, protetski radovi na Odjelu stomatologije, nehitni predoperativni pregledi i ostali nehitni pregledi se odgađaju do daljnjeg.

O svim promjenama gore navedene situacije biti ćete pravovremeno obaviješteni.

                                       

UPRAVA DOMA ZDRAVLJA LJUBUŠKI