Poštovani korisnici naših usluga,

ovim putem Vas želimo informirati kako su od danas, 2. studenog 2023. godine, radnici u zdravstvu u Hercegovačko-Neretvanskoj županiji, a samim time i zdravstveni radnici SKB Mostar, stupili u generalni štrajk. Zbog toga se u bolnici neće obavljati dosta veliki broj ambulantnih i "nehitnih" zdravstvenih usluga, pa Vas upućujemo da je na sljedećem linku: https://www.skbm.ba/sindikati/ objavljen "Sporazum o utvrđivanju poslova koji se ne mogu prekidati za vrijeme štrajka", koji su potpisali predstavnici Uprave SKB Mostar i predstavnici Sindikata, u kojem možete pronaći sve zdravstvene usluge koje će se u bolnici obavljati redovito.

Ukoliko ste u narednim danima naručeni na specijalistički pregled, dijagnostičku pretragu ili neku drugu zdravstvenu uslugu u SKB Mostar, preporučujemo da telefonskim putem kontaktirate bolnicu te provjerite je li zbog štrajka došlo do kakvih promjena ili odgode termina.

Dom zdravlja Ljubuški će sve zdravstvene usluge koje smo i ranije pružali, nastavljati obavljati redovito.
Za vrijeme trajanja spomenutog štrajka, u našoj zdravstvenoj ustanovi se samo neće obavljati usluge uzimanja i organiziranog transporta uzoraka krvi i urina, usluge uzimanja uzoraka stolice te briseva grla i nosa za dijagnostičke pretrage u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar (Centralni laboratorij, Mikrobiologija, Transfuziologija, i dr.), jer se ambulantni uzorci u bolnici neće zaprimati.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Uprava DZ Ljubuški