Na web stranici Interreg IPA CBC programa prekogranične suradnje smo 5. studenog 2019. godine, dobili službenu potvrdu da je odobrena prijava još jednog projekta prekogranične suradnje u kojem će sudjelovati Dom zdravlja Ljubuški.

Projektna prijava je predana početkom ove godine u sklopu drugog, ujedno i posljednjeg poziva, za podnošenje prijava u sklopu programa Interreg IPA CBC Program Croatia-Bosnia and Herzegovina-Montenegro 2014-2020.

Naziv projekta je „IMprovement of Palliative HeAlth Care quality and accessibiliTy in cross-border area (IMPHACT)”.

Vodeći partner projekta je Dom zdravlja Metković, a partneri u projektu iz Bosne i Hercegovine su Dom zdravlja Ljubuški i Dom zdravlja Zenica, a partner projekta iz Crne Gore je Dom zdravlja Podgorica.
Projekt se bavi poboljšanjem kvalitete i pristupačnosti palijativne zdravstvene zaštite u prekograničnom području. Ciljna skupina su građani preko 60 godina života, koji su potencijalni kandidati za palijativnu zdravstvenu skrb u bliskoj budućnosti.

Ukupna vrijednost projekta je 985.943,60 Eura, a financijska sredstva u budgetu Doma zdravlja Ljubuški su 184.953,00 Eura.
Financijska sredstva iz projekta će biti iskorištena za: nabavku medicinske opreme u Centru za palijativnu skrb Doma zdravlja Ljubuški (nabavka uređaja za magnetnu terapiju bola, nabavka uređaja za magnetnu terapiju inkontinencije, EKG-a, pacient monitora), nabavku vozila za potrebe mobilnog palijativnog tima, organizaciju studijskih putovanja u Poljsku i Švedsku te organiziranje edukativnih radionica iz palijativne skrbi za djelatnike Doma zdravlja Ljubuški i djelatnike ostalih partnera u projektu.

Nadamo se, kako ćemo uspješnom realizacijom svih projektnih aktivnosti podići kvalitetu zdravstvene skrbi u našem okruženju na jednu veću razinu na zadovoljstvo svih korisnika naših usluga, što je i primarni cilj ovog projekta.

UPRAVA DOMA ZDRAVLJA LJUBUŠKI