naslovnca

Nakon 2 godine provedbe, uspješno je završen Interregov projekt koji se bavi poboljšanjem kvalitete i dostupnosti usluge palijativne zdravstvene skrbi u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Crnoj Gori

Kako bi se uspješno poboljšala usluga palijativne skrbi u regiji,1. srpnja 2020 godine,započeo je IMPHACT projekt u okviru Interreg IPA CBC programa. Projekt, akronima IMPHACT, punim imenom označava poboljšanje kvalitete i dostupnosti usluge palijativne zdravstvene njege u prekograničnom području. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj te IPA II fondovima Europske unije. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 890.347,40 eura, od čega je EU sufinancirala iznos od 756.795,29 eura,dok su ostatak osigurali partneri na projektu.

bornstein pdf icon 
 IMPHACT_PR_22 Pripremljen članak

Dragi čitatelju,
Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti dvanaesto izdanje IMPHACT novosti.
U projektu IMPHACT, financiranom iz programa Interreg IPA CBC Hrvatska-BiH-Crna Gora, 4 partnera: Dom zdravlja Metković kao vodeći partner, Dom zdravlja Ljubuški, Dom zdravlja Zenicate Dom zdravlja Podgorica zajedno rade na poboljšanju kvalitete i dostupnosti palijativne zdravstvene skrbi. Poboljšanje usluge postići će se ciljanim ulaganjem u novu opremu, uspostavomnovih usluga, razvojem procedura, alata i smjernica potrebnih za unaprjeđenje usluga u regiji, izradom e-platforme za podizanje svijesti građana o palijativnoj njezi te implementacijom nacionalnih i međunarodnih standarda, kao i edukacijom zdravstvenogosoblja, socijalnih radnika te obitelji.